Image by Quino Al

Digital Nomad Jobs

Om digitale nomad te worden moet je online werk vinden of zelf een online bedrijf starten. Er zijn tal van jobs waarvoor je de dag van vandaag enkel een laptop en internetverbinding nodig hebt. Laat je inspireren door de beroepenlijst hieronder en klik op de baan om meer te weten te komen. 

WFH Setup

Blogger

Wat is een blogger? Iemand die een website heeft waarop hij/zij informatie deelt over een specifiek onderwerp, zoals gezondheid, financiën, fitness, of reizen. Maar het is een misconceptie dat bloggen enkel schrijven is. Bloggen vergt een ruime kennis van SEO, marketing en een website onderhouden. 

Hoe verdienen bloggers geld? Reclame, affiliatemarketing, sponsoring, verkopen van producten, enz.

Kom meer te weten:
 
Image by Alex Maloney

Copywriter

Wat is een copywriter? Iemand die teksten schrijft met het oog op marketing of reclame. De meeste copywriters werken op freelance basis. Dit betekent dat zij met meerdere klanten tegelijk werken, soms voor korte projecten en soms is het een langtijdige samenwerking. 

Hoe verdienen copywriters geld? Elke klant tekent een contract, en wanneer het schrijven is goedgekeurd, wordt de copywriter betaald. Als je op freelance basis werkt, is het belangrijk om van tevoren een contract op te stellen.

Kom meer te weten:
 
Image by Campaign Creators

Digital Marketeer

Wat is een digital marketeer? Iemand die helpt om de bekendheid van een merk online te vergroten via Google en sociale media. Ze kunnen werken voor een bedrijf als werknemer of zelf als consultant. Consultants werken met kleine merken (zoals bloggers) of grote bedrijven (zoals Nike en Airbnb).

Hoe verdienen digital marketeers geld? Digital marketeers worden betaald door het bedrijf waarvoor ze werken of door een klant (als consultant) om hun aanwezigheid te laten groeien. Soms zullen digital marketeers een eenmalig project of audit opzetten, en andere keren zal het een doorlopende relatie met de klant zijn. 

Kom meer te weten:
 
Image by Markus Winkler

Dropshipping business

Wat is een dropshipping business? Een dropshipping business is een manier van verkopen van spullen zoals kleding en decoratie. Je staat zelf in voor marketing, customer service en het werven van klanten, maar de bestelling wordt verwerkt en geleverd door een externe fabrikant/leverancier. Je kan een heleboel dropshippers online vinden, zoals Printful, AliExpress, en Tee Spring. De voordelen van een dropshipping business zijn de lage kosten in vergelijking met een traditionele webshop. Je hoeft immers geen inventaris te beheren en orders te verzenden.

Hoe verdien je geld met een dropshipping business? Je staat zelf in voor het prijzen van spullen in je webshop. Voor elke bestelling betaal je de dropshipper, dit is meestal ongeveer 80% van je inkomsten. Je kan ook gebruik maken van een grote verkoopsite om je producten te verkopen zoals bol.com en Amazon. Deze rekenen ook een percentage op je verdiensten.

Kom meer te weten:

coming soon

 
Photographing

Fotograaf

Wat is een fotograaf? Iemand die beroepsmatig foto's maakt. Onderwerpen kunnen variëren van portretten van mensen, productfoto's, landschappen, en nog veel meer.

Hoe verdienen fotografen geld? Dit varieert sterk, maar in principe verkopen ze de rechten op hun werk (ook wel foto's verkopen aan stock-sites of publicaties), verkopen ze hun eigen afdrukken of digitale bestanden, of creëren ze content voor een klant (door bijvoorbeeld portretten of productfoto's te maken).

Kom meer te weten:
 
Logo Design

Grafisch ontwerper

Wat is een grafisch ontwerper? Iemand die tekst en afbeeldingen gebruikt om een ontwerp te maken. Dit wordt gebruikt voor branding, reclame en in publicaties zoals tijdschriften, online media en boeken. Dit kan voor gedrukte of digitale producten zijn. Grafische ontwerpers werken met programma's als Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign. Zij werken voor een werkgever, op freelance basis, of voor hun eigen bureau.

Hoe verdienen grafisch ontwerpers geld? Als zij werken voor hun eigen bureau of op freelance basis worden grafisch ontwerpers meestal betaald op projectbasis. Als ze echter uitsluitend voor een bedrijf werken, krijgen ze een salaris met secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Kom meer te weten:
 
Online Course

Online Coach

Wat is een online coach? Iemand die individuen coacht virtueel in plaats van in persoon. De online coach communiceert de hele week met zijn klanten, meestal via e-mail of videogesprek. De expertise van een online coach varieert van voeding tot fitness en leefstijl.

Hoe verdienen online choaches geld? Online coaches worden betaald door de klant die ze coachen om hun doelen te bereiken. Sommige coachinggesprekken duren niet langer dan een kwartier, andere kunnen wel twee uur duren. De coaches rekenen een uurloon. 

Kom meer te weten:

coming soon

 
Online Meeting

Online consultant

Wat is een online consultant? Een online consultant is een professional met kennis, vaardigheden en capaciteiten binnen een bepaald vakgebied (bv. marketing, business development, IT, enz.). De consultant levert digitaal advies en diensten aan klanten/bedrijven die deze hulp nodig hebben. 

Hoe verdienen online consultants geld? Ook online consultants worden betaald op projectbasis. Zij hebben meestal verschillende projecten tegelijkertijd lopen en deze variëren in omvang en tijdsduur.

Kom meer te weten:

coming soon

 
Online Tutorial

Online docent

Wat is een online docent? Een virtuele tutor die les geeft aan kinderen, studenten of zelfs volwassenen via videochat. Dit kan bijles zijn maar ook bijvoorbeeld muziekles of taalles. Je werkt meestal voor een bedrijf of instituut dat jou bij studenten plaatst, zodat jij ze niet zelf hoeft te vinden. Online lesgeven wordt steeds normaler in onze samenleving.

Hoe verdienen online docenten geld? Het platform of instituut dat je kiest om voor te werken zal je betalen op basis van het aantal lessen dat je geeft. 

Kom meer te weten:

coming soon

 
On the Phone

Online klantenservice 

Wat is online klantenservice? Klantenservice is de perfecte categorie om instapfuncties te vinden die jou van eender waar laten werken. Terwijl sommige bedrijven vereisen dat je kennis hebt op bepaalde gebieden, bijvoorbeeld voor een technische ondersteuningsfunctie, leren andere bedrijven je graag alles wat je moet weten over het bedrijf of de producten of welke vragen van klanten komen. 

Hoe verdienen online consultants geld? Als je werkt in online klantenservice dan werk je voor een bedrijf. Dit kan op halftijdse- of voltijdse basis en soms is het vereist om vanuit een bepaalde tijdszone/of op bepaalde tijdsstippen te werken.  Tegenwoordig zijn er een heleboel bedrijven dat klantenondersteuning aanbieden in vorm van een "chat" op hun website. 

Kom meer te weten:

coming soon

 
Image by Austin Distel

Social Media manager

Wat is een social media manager? Iemand die samenwerkt met of werkt voor een bedrijf om de aanwezigheid van hun merk op social media platformen zoals Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest te laten groeien. Dit houdt in het creëren en plannen van social media content, het analyseren van data en interactie met volgers. 

Hoe verdienen social media managers geld? Dit kan een functie zijn bij een bedrijf, in welk geval de manager een salaris verdient of een contract heeft. Maar dit kan ook als freelancer, waarbij social media managers verschillende klanten tegelijkertijd aannemen en worden ze op freelance basis betaald.

Kom meer te weten:

coming soon

 
Image by Maddi Bazzocco

Social Media influencer

Wat is een social media influencer?  Iemand die zijn/haar social media kanalen en volgers gebruikt om zijn/haar verhalen en adviezen te delen. Populaire (en lucratieve!) kanalen zijn Instagram en TikTok.

Hoe verdienen social media influencers geld? Geloof het of niet, maar je kunt echt je geld verdienen als influencer! De meesten onder hen verdienen geld door gesponsorde berichten of door langdurige partnerschappen met een merk. Vele influencers hebben echter ook een website, verkopen hun eigen producten (zoals Lightroom presets!) of doen aan affiliate marketing om het soms onstabiele inkomen dat merkpartnerschappen opleveren, aan te vullen.

 
Image by Stephen Phillips - Hostreviews.

SEO expert

Wat is SEO expert?  SEO staat voor Search Engine Optimization en kan vertaald worden als zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines zoals Google, Bing, en Yahoo, worden gebruikt om informatie op te zoeken over een bepaald onderwerp. En een SEO-expert is iemand die websites beter doet scoren in zoekmachine. Zij optimaliseren de inhoud op de website met bewezen strategieën.  

Hoe verdienen SEO experts geld? In de meeste gevallen zullen bedrijven een SEO expert of bedrijf inhuren om met hen te werken op een lange termijn basis of op een project/audit. Dit kan een eenmalige betaling zijn of een doorlopende dienst. SEO experts kunnen voor een grotere (SEO) firma werken of op freelance basis.

Kom meer te weten:
 
Console

Software ontwikkelaar

Wat is een software ontwikkelaar?  Iemand die een software bouwt zoals een programma of game. Dit is een erg winstgevende manier van telewerken, maar wel eentje die veel kennis vereist over programmeren en (verschillende) programmeertalen. 

Hoe verdienen software ontwikkelaars geld? Een software developer kan voor zichzelf werken alsook voor een bedrijf. Er zijn heel veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt om te starten als ontwikkelaar en deze vacatures zullen in de komende jaren alleen maar groeien. Een eigen programma of game ontwikkelen en dan verkopen kan je zelfs schatrijk maken. 

Kom meer te weten:
 
Image by Charles Deluvio

Start een webshop

Hoe start je een webshop? Als je graag je eigen spulletjes maakt en verkoopt, dan is een webshop starten voor jou! Ook al is het een arbeidsintensieve manier om geld te verdienen vanuit huis, de kans op succes en mogelijkheden om uit te breiden zijn groot. Een webshop opbouwen kan via een eigen website of via een extern platform zoals Shopify, Etsy, of Bol.com. Het voordeel van werken met Etsy of bol.com is dat je een groot bereik hebt. 

Hoe verdien je geld met een webshop? Net zoals bij een dropshipping business sta je zelf in voor het prijzen van de spullen in je webshop. Daarnaast sta je zelf in voor het klaarmaken en verzenden van de bestelling.

Kom meer te weten:

coming soon

 
Image by Perfecto Capucine

Verkoop digitale producten 

Hoe verkoop je digitale producten? Het creëren en verkopen van digitale producten zijn heel lucratief omdat je geen tastbaar product verkoopt. Een e-boek of e-cursus leeft op het internet en kan vaak voor heel wat geld verkocht worden. Ben je een expert in muziek of programmeren? Creëer dan je een eigen online cursus en verkoop het op een platform zoals Udemy of je eigen website. Tegenwoordig kan je alles online leren! Of als je liever schrijft, gebruik dan je vakkennis om een handboek, theoretisch boek of zelfhulpboek te schrijven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe verdien je geld met digitale producten? Digitale producten zijn de ideale manieren om passief inkomen te genereren. Zeker als je een het product verkoopt op een website dat veel traffic heeft, zoals bol.com of Amazon Kindle. 

 
English Japanese Dictionary

Vertaler

Wat is een vertaler? Iemand die teksten/materialen van de ene taal naar de andere vertaalt. Dit kan variëren van audio- en videobestanden tot zeer technische medische teksten. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er naar bepaalde talen meer vraag is dan naar anderen. In België is het meestal belangrijk dat teksten in zowel Frans als Nederlands (en soms zelfs Duits) worden weergegeven.

Hoe verdienen vertalers geld? Vertalers kunnen op freelancebasis werken of voor een bedrijf. Als freelancer worden zij door de klant per project betaald en bij een bedrijf ontvangen zij een maandsalaris.

Kom meer te weten:

coming soon

 
Image by KAL VISUALS

Video editor

Wat is een video editor? Een video editor monteert beelden zodat deze een geheel vormen en de juiste boodschap overbrengen. Video's variëren van simpele instructievideo's tot reclamespotjes en films. Zij filmen vaak niet zelf de beelden, maar krijgen van het bedrijf of klant de beelden toegestuurd. Deze baan vereist een creatief oog en kennis van video editing software zoals Premiere Pro of Final Cut Pro X. 

Hoe verdienen video editors geld? De meeste video editors werken als freelancers. Een klant betaalt voor de montagediensten op projectbasis. Dankzij de opkomende populariteit van video's worden steeds meer editors gevraagd. 

Kom meer te weten:
 
Image by Skye Studios

Videograaf

Wat is een videograaf? Iemand die beelden filmt voor een bedrijf of individu met het doel om een verhaal te vertellen of boodschap over te brengen. Een videograaf is in het bezit van een uitgebreide camera-uitrusting, zoals een GoPro, Drone en professionele videocamera. Soms bewerkt hij ook zelf de video's of soms besteedt hij dit uit. 

Hoe verdient een videograaf geld? Meestal maken videografen video's voor een klant, gebaseerd op hun behoeften. De klant betaalt voor het afgewerkte project. De meeste videografen werken op freelance basis.

Kom meer te weten:
 
Image by STIL

Virtuele assistent

Wat is een virtuele assistent? Een virtuele assistent is in feite een digitale secretaresse. Zij houden de agenda's bij en regelen de zaken van ondernemers. En geloof het of niet, er is best veel vraag naar virtuele assistentes! Het nadeel is dat je als assistent meestal genoodzaakt bent om in dezelfde tijdszone te werken. 

Hoe verdient een virtuele assistent geld? Een virtuele assistent wordt betaald door de klant (ondernemer) die een betalingssysteem opzet. Dit kan op contractuele of projectbasis, of in vaste loondienst. 

Kom meer te weten:
 
 
Makeup Photoshoot

Vlogger/YouTuber

Wat is een vlogger/YouTuber? "Vlogger" staat voor video blogger. Net zoals bloggers delen zij informatie over een bepaald onderwerp (zoals fitness, reizen, beauty) in vorm van een video. De zoekmachine die ze hiervoor gebruiken is YouTube, daarom worden ze ook wel YouTubers genoemd. 

Hoe verdient een vlogger/YouTuber geld? YouTube is groter dan ooit en er zijn duizenden vloggers die soms miljoenen per jaar verdienen met hun video's. Zij verdienen geld met YouTube reclame, affiliate marketing, sponsoring, verkoop van producten zoals cursussen, Patreon, enzovoort.

Kom meer te weten:
Website Design

Website designer

Wat is een website designer? Iemand die websites voor anderen bouwt. Ze werken vooral aan de gebruikerservaring en de visuele lay-out van de website, en ze hebben meestal een basiskennis van codering voor het bouwen van de nodige elementen. 

Hoe verdient een website designer geld? De meeste website designers zijn freelancers en worden dus betaald op projectbasis. Populaire website platformen zoals Wix en Squarespace hebben hun eigen partnerprogramma waar je je als freelancer kan aansluiten. Maar ook werken sommige website designers uitsluitend voor een bedrijf. In dit geval krijgen ze een maandloon. 

Kom meer te weten: